bahar temizliği 3

Tags: , ,

Mutfak bitti tey tey tey….de sevinmek için çok erken hali ile.
Sıra geldi banyoya.Çok şükür ki mutfakla kıyaslanınca daha az teferruatı vardır banyonun.
1-Mutfaktaki gibi pek sık silmediğimiz yerlerle başlayın(öamaşır makinesinin arkası gibi)ardından tavan ve fayansları silmenizi tavsiye ederim.Yerler en sona kalsın ki temizlik esnasında daha rahat olun.
2-Sırada küvetiniz veya duşa kabininiz var.(Bu arada klozete çamşır suyunu dökerseniz siz diğer yerlerle uğraşırken kendini temizler.) Aslında bu yüzeyleri kireç çözücülerle daha matlaştırıyoruz çünkü bu kimyasallar üzerindeki sır kaplamayı mahvediyor,o yüzden aslında sirkeyle çok daha başarılı sonuçlar alabiirsiniz.
3-Klozeti ve klozet çevresini temizleyin.(Aman çamaşır suyunun üstüne tuz ruhu falan dökmeyin.)
4-Dolaplarınız varsa içlerini temizleyin tabiki.
5-Lavobalarınızı ve temizlik eşyalarını koyduğunuz dolapları temizleyin .Bunlar için özel temizleyiciler kullanırsanız lavabolarınız parıldar.Aynaların da canmlar gibi en kolay gazeteyle silindiğini hatırlatırım.
6-Çamaşır makinenizi de bulaşık makinenizi olduğu gibi sirke ya da karbonat ile boş olarak çalışıtırırsanız hem kirecini temizlemiş hem de ömrünü uzatmış olursunuz.
Son olarak banyo zeminini temizleyin.Benim ki gibi açık renk fayans bir banyoda, yıkayıp cam sileceği ile çekmek çok daha kolay oluyor.
Yardım isteyen acemiler için
http://www.uzmantv.com/konu/banyo-nasil-temizlenir

Yorumlar

Popüler Yayınlar