bahar temizliği 2


Nerede kalmıştık…
Evde ki safraları atmıştık yola devam ediyorduk .
Temizliğe birden girişmek yerine oda oda yapmak bana her zaman daha kolay gelmiştir.
Siz de aynı fikirdeyseniz hadi bakalım mutfağa giriyoruz.
Mutfak hepimizin hijyenine en çok dikkat ettiği yerdir şüphesiz.Ama bazı şeyleri de zamanla halı altına atmaya başlarız.Öyle ya bütün hafta işte çalış evde temizlik derken.

1-Bence işe uzun zamandır çekip silmediğiniz köşelerden başlayın.Buzdolabınızın arkası,fırınınızın arkası gibi.O bölgelerde de yağ birikmiş olabilir.

2-Aspiratör ,ocak ve fırınlar gibi temizlenmesi uzun vakit alan kısımlarla devam edin.Mümkün olduğu kadar kimyasal kullanmayın diyorlar ama bu bölgelerde aksi de zor.Benim önerim durulamayı sirkeli suyla yapıp deterjanların zararlı etkilerinden kurtulmak.Bu arada ocak en iyi diş fırçası ile temizlenir bilginize.Eskisiyle tabi hayır kocanızın ki ile değil:)

Tamam sevdim bu teyzeleri ne olmuş :)

3-Sırada dolaplar ,buzdolabı ve kiler var.Daha önce tarihi geçen herşeyi ayırmıştık şimdi dolapları boşaltma içlerini silme ve annem gibi fırfırlı örtüleriniz varsa onları değiştirme zamanıdır.O örtüler yerine kendinden yapışkanlı folyolar bir hayli iş görüyor bence :) Buzdolabının içini ıslak bezle silmemeniz gerektiğini,deep freze ya da dondurucunuzu bıçakla kazımanın mantıklı bir davranış olmadığını hatırlatmak gereksiz olur sanırım .

4-Bu sıralamadan mutlaka bulaşık makinenizi de payını alsın.Dışının yanısıra içini de kabartma tozu veya sirkeyle boş çalıştırarak temizlemeniz kendisi ile ilişkinizin daha uzun vadeli olmasına yardımcı olur.

5-Dışarı nasıl baktığınız da önemli tabi.Camları silin mutfaktaki sıkıcı perdelerinizi cıvıl cıvıl renkli çiçekli böcekli perdelerle değiştirin içiniz açılsın.

6-Geldik tezgah ve fayanslara.Hep yaptığınız şey biliyorum ama.Tezgahınız ve fayansıızı güzelce temizleyin ve kireçten arındırın.Onları takiben evyelerinizi,çok aklımıza gelmeyen elektrik düğmelerini ve tabi ki yerleri de silmek lazım.

Çok şükür mutfaktan çıkabildiniz.Şimdi bir yorgunluk kahvesi iyi gider değil mi?
Afiyet olsun
acemiler için destek
http://www.uzmantv.com/konu/mutfak-bakimi

Yorumlar

Popüler Yayınlar