bahar temizliği 1

Mart her zaman ki gibi kapıdan baktırıp hepimizi dondurdu.Ama bugün İzmir son derece güneşli bir güne uyandı.Bu ne demek.Hayır hemen kendimizi sahile atalım demek değil.Bahar temiziği zamanı demek alın bakalım elinize fırçaları.
bahar temizliği
Bizi yıllarca temizlik yapan kadının yukarıdaki gibi birşey olduğu konusunda kandırdılar.Bakımlı ve güzel giysileri ile evini temizliyordu.
Ama aslında daha çok şuna benziyorduk :

Uyanın bayanlar …Köle isuradan tek farkımız Brezilya da yaşamıyor olmak:)
Bir kadının en iyi dostu nedir?Yanıldınız vallahi ne parfüm ne mücevher.Kağıt ve kalem.Bu yoğunlukta yaptığıniz işe konsantre olmanın en iyi yolu yapacağınız herşeyi yazmaktır.Yapılacakları yazıp uygun görev dağılımını yapmaktır.Ne yani bu evde bir tek siz mi yaşıyorsunuz?
Bahar temizliği notlarım;

1-Önce açın kapıyı pencereyi,her yer güzelce bir havalansın.Siz de nefes alın.

2-Benim gibi bahçeniz varsa doğru olan önce bahçeden başlamaktır ki çöpleri atarken yeni temizlediğiniz eviniz kirlenmesin.Mart ayı bahçe bakımını bir sonraki yazımda anlatacağım.

3-Ben önce dolaplara el atıyorum.Gardroplar,kiler,sebzelikler,buzdolabı hatta ecza dolabı .İçlerinde son kullanma tarihi geçen herşeyi atın.Gardrobunuz da iki yıldır hiç giymediğiniz kıyafetleri çıkarın ve verin.Emin olun çıkmadan yenisi girmez.(ayrıca dost acı söyler bir daha 36 beden olmanız çok zor)
dolap düzeni

4-Evet atılacaklar satılacaklatı hallettik.Şimdi sıra mobilyalar ve diğer eşyalarda.Onlardan da kullanmadıklarınızı gözden geçirip ihtiyacı olanlara verebilirsiniz.Kabul edin kimsenin 10 ayrı yemek takımına ihtiyacı yok,o perdeleri de bir daha kullanmayacaksınız.Bunları gelip kapınızdan bile alan bir sürü yer var.
Mesela Karşıyaka Belediyesi Butik Elele.369 27 90 – 364 48 09 numaralı telefonlardan ulaşabiliyorsunuz.Gerek eşya gerekse giyecek herşeyi gelip evinizden alıyorlar.

5-Fazlalıklardan kurtulduktan sonra gardrobu düzenlemek şart.İşte size bir kaç ipucu;
-Sık kullanmadığınız eşyalarınız için dolabınızın ya da yatağınızın altında kullanabileceğiniz sepetler son derece işlevseller.
-Elbise ve paltolarınızla, kısa tshirt, bluz, kazak, ceket gibi kıyafetleriniz aynı askıda olmaz. Bu bir süre sonra giyecek hiçbir şey bulamamanızla sonuçlanacaktır. Bu iki bölmeyi birbirinden ayırmaya ve farklı askı alanları kullanmaya çalışın.
-Ayakkabılarınız ayakkabılığa sığmıyor ama dolabınızda da çok yer kaplıyorsa çözüm kesinlikle ayakkabı rafları. Tekerlekli ve tekerleksiz seçenekleri olan bu rafları dolabınızın uygun bir yerine yerleştirmek, sizi dağınıklıktan kurtarabilir.
-Raflı asma organizerleri, göz önünde olmasını istediğiniz, ama dağınıklıkta karışıp yok olmasını istemediğiniz eşyalarınız için birebir. Üstelik büyük mağazalarda çok ucuza bulabilirsiniz.
-Aksesuarlarınız en önemli eşyalarınız. Onlar için özel bir askılık kullanırsanız, hem dolabınız içinde dağılmazlar ve bulmanız kolay olur, hem de gözünüze hoş görünürler.
Evet azıcık ferahladık dimi?Hayır hemen attıklarnızın yerine yenisini almak yok.Ne kadar az eşya o kadar az toz hatırlatırım.Toz demişken işimize bakalım değilmi.
devam edeceğiz…

Yorumlar

Popüler Yayınlar