Bahar temizliği


İki yıl önceydi sanırım bu yazı dizisine başladığımda.
Temizlik bitti yazılar bitmemiş :)
bahar 1
bahar temizliği 1
bahar temizliği 2
bahar temizliği 3

Mutfak ,banyo fazlalıkları atın derken bakalım birşeyler unutmuşmuyuz dedim de:)
Dolap temizliği ile ilgili bir kaç ufak tüyo daha verebiliriz mesela :)
DOLAPTA GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN KIYAFETLERİ DIŞARI ÇIKARIN
Bazen sadece bize eski bir anıyı hatırlattığı için yıpranmış bir kazağı atmaz, senelerce saklarız. Temizliği tam anlamıyla yapmak için bütün kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın ve duygusal bağ kurduğunuz ama artık giymediğiniz parçalara “elveda” deyin.
RAFLARI VE ÇEKMECELERİ TEMİZLEYİN
Bahar temizliği demek suya sabuna dokunmak demek. Boşalan çekmeceleri rafları en dip noktalarına kadar temizlemeyi unutmayın.
ÜÇ KÜME PLANIKıyafetlernizi ayıklarken üç ayrı yığın oluşturun. Birini “sakla” ötekini “birisine ver” ve diğerini de “emin değilim” olarak adlandırın. “Birisine ver” yığınına attığınız kıyafetleriniz bird aha asla içine giremeyeceğiniz kotlarınızdan bluzlerinizden oluşabilir. “Emin değilim” yığını içine koyduklarınızın akıbetini belirlemek için kendinize biraz zaman tanıyın.
HER MEVSİME AYRI KUTU
“Sakla” yığını içindeki kıyafetlerinizi mevsime göre ayırın. Bunları saklamak için kutu kullanabilirsiniz.
YENİ DOLABIN İHTİYAÇLARIArtık eskisine oranla daha hafif ve güzel kokan bir dolabınız var. Dolabınızda daha fazla yer kazanmak için ayırıcılar alabilir yeni ve renkli askılar alarak görsel açıdan da tatmin edici bir dolap yaratabilirsiniz. 

Ve gelelim yaşam alanlarımıza...
Oturma ve yatak odaları ile salon, bahar temizliğinin farkını ortaya çıkaran mekanlar. Bütün ailenin beraber zaman geçirdiği bu odalar, evin en çabuk kirlenen ve en çok temizlenen yerleri.
Hazır bilgisayarınız ya da televizyonunuza yakınken, temizliği müzik eşliğinde yapabilirsiniz. Ama hareketli şarkılar dinlemeye özen gösterin. Temizliğe başlamadan önce, odayı düzenlemekte fayda var. Etraftaki fotoğrafları, bibloları ve kırılacak eşyaları bir kenara toplayın.
Bu size temizlik için bir hareket alanı sağlayacağı gibi, özen gösterdiğiniz eşyaların zarar görmesini de engeller. Yemek masası, raflar ve gümüşlükler gibi ahşap yüzeyleri temizlerken sulandırılmış deterjan ve emdirilmiş nemli bir bez kullanın, durulayın ve parlatın.
Ahşap zeminlerde aerosollü balmumu da işinize yarayacaktır. Hassas ahşaplarınız yoksa, mobilyaları sabunlu suyla da temizleyebilirsiniz. Ahşap üzerindeki lekeleri ise saf temizlik ürünleriyle temizlemekte fayda var. Bahar temizliğine perdelerin yıkanması da dahil.
Eğer perdeleriniz astarlıysa kuru temizlemeye vermelisiniz. Siz yıkamaya kalkarsanız farklı kumaşlar çekebilir. Duvarların temizlenmesi, en çok zaman harcayacağınız bölüm olacak.
Deterjanlı bezle duvarlarınızı temizleyebilirsiniz ama daha temiz olması için boyayı kazıyana kadar bu işleme devam etmeyin, çok çabuk yorulursunuz. Koltuk takımlarınızı silerken hafif deterjan ve yoğun emek harcamalısınız. Bu, takımlarınızın zarar görmesini engeller.
Eğer takımlar açık renkteyse daha çok kir gösterecektir. Bu koltuk takımları için kılıf kullanmanızı öneririz. Evcil hayvanınız varsan koltukların üzerlerindeki kıl ve tüyleri tüy toplaycıların yapışkanlı yüzeyiyle kolayca alabilirsiniz.
Halılarınızı yıkamak için halı yıkama makineniz yoksa ve temizlik şirketlerine de vermeyi düşünmüyorsanız, bu, kas gücünüze güvendiğiniz anlamına gelir.
Çünkü halı temizliği bahar temizliğinin en zor kısmı. Son olarak da yerleri temizlemeye geçebilirsiniz. İlk önce, elektrikli süpürgeyle üzerinden geçtikten sonra, yerleri hafifçe silmeniz mutfakla işinizin bitişini müjdeler. Güle güle kirletin!

Offff off...İş çok...Herkese kolay gelsin kaçayım ben :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar