ev yapımı ketçap

Kış hazırlıkları konusunda hergeçen gün gelişme gösteren ben en son ketçap yapmaya giriştim.Tadına baktığımda afferin bana dedim.Çok güzel oluyormuş gerçekten:)


















Hadi bakalım şimdi de ketçap yapıyoruz.Bu tariften yaklaşık 2 lt ketçap çıktı vallahi.
Malzemeler
-Kırmızı soğan, 4 adet
-Zeytinyağı, 3 çorba kaşığı
-Salkım domates, 1 kilo
-İri çanakkale domates, 1 kilo
-Kırmızı dolmalık biber, 1 orta boy
-Kişniş tohumu, 1 çorba kaşığı
-Sumak, 1 çorba kaşığı
-Sarımsak, 3 diş
-Karabiber, 1 çorba kaşığı
-Tuz, 1 çorba kaşığı
-Kahverengi şeker, 10 çorba kaşığı
-Üzüm sirkesi, 2 çay bardağı

Bu tariften iki litreye yakın ketçap çıkar. 4 adet kırmızı soğanı doğrayın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağıyla 10 dakika çevirerek kavurun. İçine 1 kilo ufak boy salkım domates ekleyin.

1 çorba kaşığı kişniş tohumu, 1 çorba kaşığı sumak (tane yoksa toz), 3 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı karabiber ve eş miktarda islenmiş tuz da ekleyin. Tatlarının güçlenmesi için malzemeleri havanda sırayla dövüp karışıma 2 çorba kaşığı da zeytinyağı katın. Tüm bu karışımı tavada pişen soğan ve domatese katın. Hemen ardından 1 kilo kadar daha iri domatesi rendeleyerek koyun. 1 adet dolmalık kırmızı biberi de ekledikten sonra suyunu bir tık çekene kadar kaynatın. Sonra, tepeleme 10 çorba kaşığı kahverengi şeker ve 2 çay bardağı (200ml.) üzüm sirkesini de ekleyin ve bu şekilde 30 dakika daha pişirin. Sonra tel bir kevgirden süzün. Burada güç kullanarak kevgirin kenarlarına bol bol bastırın. Kırmızıya çalan, karizmatik bir turuncu renkteki ketçabınız hazır olacak. Kaynar suda bekleterek dezenfekte ettiğiniz orta boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı kullanarak havayla temasını engelleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar