küçük mutfaklar için öneriler

Hangi kadın kullanışlı ve dergi sayfalarında gördüğü güzellikte geniş bir mutfağa sahip olmak istemez ki? Ama hayatın gerçeklerinden de kaçamayız. Bu yüzden işin pratiğine kaçıp bazı illüzyonlar yaratmak iyi bir seçenek olabilir.

Öncelikle elinize bir kağıt ve kalem alın. Birkaç dolap, buzdolabı ve masa çizmek için ressam olmaya gerek yok. İstediğiniz kadar karalamakta özgürsünüz. Ta ki en uygun, en kullanışlı şekli ortaya çıkarana kadar. Sonra da işe başlayın:
1. Mutfağınızda sadece ihtiyacınız olan parçalara yer açma önceliğiniz olmalı. Büyük parçalar yerine işinize yarayacak küçük parçalara yer açın. Kullanmadığınız eşyalardan bir an önce kurtulun.
2. Mutfakta televizyonunuz varsa tezgah üzerine koymak yerine duvara asın. Bu size alan kazandıracaktır.
3. Dolaplarınızda kullanılmayan alanlar varsa buralara ek raf monte ettirebilir veya dolap yanlarına dekoratif raflar ekleyerek dağınık görünümü ortadan kaldırmış olursunuz.
4. Mutfağınızda ölü alan olarak bilinen köşeleri, döner raflarla kullanışlı hale getirebilirsiniz. Dolaplara sonradan da eklenebilen bu pratik üniteleri yapı marketlerden her boyutta kolaylıkla bulabilirsiniz.
5. “Mutfak masasız olmaz” diyorsanız duvara doğru katlanabilen masaları tercih edebilirsiniz. Ya da “Yemek için çok vakit harcamıyorum” diyenlerdenseniz uzun tezgah görünümlü masalar da kurtarıcınız olabilir.
6. Tezgah, dolap ve evyelerde parlak ürünlerin kullanılması ışığı yansıtacağından mutfağınızı olduğundan büyük gösterecektir.
7. Modern mutfaklarda açık renkler ön plana çıkıyor. Beyaz, okyanus metalik, gri metalik renkler mutfağınızı olduğundan daha ferah gösterecektir.
8. Aydınlatmada karanlık alanların kalmamasına özen gösterilmelidir, ışığın mutfağın her alanına eşit dağılması sağlanmalıdır.
9. Sandalyeleri de unutmayalım. Uzun tezgahınızın ya da duvara gömülü olan küçük masanıza eşlik eden sandalyeler geniş bir mekan illüzyonu yaratacaktır.
10. Jaluzi ve stor tercihi güneşi daha fazla mutfağınıza alacağından hem güneş ışığından daha fazla faydalanmanıza, hem de parlak alanlara yapacağı yansıma ile derinlik katacağından önemli olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar