2011 Plaj Modası

Nihayet hayalini kurduğunuz tatil geldi çattı. Birkaç gün içinde belki de en sevdiğiniz plajda en sevdiğiniz arkadaşlarınızla güneşlenip içkinizi yudumluyor olacaksınız. Ama gitmeden önce bir plaj alışverişine çıkmadan olmaz. Plaja hazırlık önemli. Bikini, plaj çantası, güneş gözlüğü, plaj elbisesi, parmak arası terlik ve hasır şapka bu alışverişin olmazsa olmazı.
Mayo - Bikini

Giderken en az 2 takım bikini, mayo ya da mayokini -artık hangisini tercih ederseniz- yanınıza almalısınız. Malum plajda geçecek o uzun uzun günlerde onlar hep sizinle olacak, dolayısıyla hep göz önünde. Kaliteli olmaları önemli, sizi plajda zor durumda bırakmalarını veya üzerinizde kötü durmasını istemezsiniz. O yüzden en büyük yatırımı evet bikini ve mayolara yapabilirsiniz. Alışveriş için Victoria's Secret, Calzedonia, Koton Beachwear, ve Penti'ye göz atabilirsiniz.
 
Hasır Şapka


Şapkasız plaja çıkmayın! Hem yüzünüzü güneşten koruyacak hem de deniz sonrası saçlarınıza biçim veremezseniz onları en şık bir şekilde saklayacak, havanıza hava katacak bir hasır şapkanız mutlaka olmalı. Geniş kenarlı (floppy) şapkalar, fedora şapkaları kovboy şapkaları... Hasır şapkalarda çeşit çok, seçin beğenin. Benim tercihim genelde floppy veya kovboy. Şapka alışverişi için Topshop, Zara ve Mango'ya uğramalı.

Parmak Arası Terlik


Parlak arası terlikleriniz de plaja giderken ayaklarınızda olsun. Benim için parmak arası terliklerde rahatlık ve kalite önemli çünkü bazıları çok can acıtabiliyor. O yüzden Adidas, Puma, Nike, Reebok gibi spor markalarının terliklerini tercih edin, rahat edin derim. Üstelik son dönemlerde çok çeşitli ve şık modelleri de var.

Güneş Gözlüğü


Güneş varken dışarıda güneş gözlüksüz iki adım atmadığınızı biliyorum! Eh haliyle plaj çantanıza da ilk atmanız gereken şeylerden biri güneş gözlüğü. Güneş gözlüğünde de kalite önemli, gözlerinizi bozmak istemeyiz. O yüzden güneş gözlüklerine mutlaka yatırım yapın. Kaliteli bir güneş gözlüğü yıllar yıllar boyu sizinle kalabilir, modası geçmeyecek klasik modellerden yana seçim yapın. Tom Ford, Chanel, Prada, RayBan favori güneş gözlüğü markalarım.

Pareo / Plaj Elbisesi

İster üzerinize şöyle bir bağlayıvereceğiniz bir pareo ister tiril tiril bir plaj elbisesi... Nasıl tercih ederseniz, ikisinden biri mutlaka plaj alışverişinizde yer almalı. Son dönemlerin modası örgü elbiseler de plaja bir yakışıyor ki sormayın. Plaj elbiseleriniz pareolarınız için Zara, Koton, Topshop'a göz atın! Hatta İstanbul'daysanız Atlas Pasajına tabi ki.

Plaj Çantası


Eh tüm bunları ve dahasını (güneş kremleri, kitabınız, bronzlanştırıcılarınız) alacak bir de şık plaj çantanız olmalı tabi ki! Hasır plaj çantaları her yıl en revaçta olanlar. Ama dilerseniz büyükçe bir bez çanta da kullanabilirsiniz. Çizgili bir çanta ile plaja çok yakışan marine tarzını yansıtabilirsiniz. Plaj çantaları için Accessorize, Koton ve Yargıcı'ya göz atın!






Yorumlar

Popüler Yayınlar