İnternetten alışveriş yapmak


Birşey alırken barkodunu taratıp akakçe'den mutlaka fiyatına baktığımı farkedince anladım ki bu konuda kesin yazmak lazım.

Oturduğumuz yerden internet sayesinde mağaza mağaza dolaşıp gözümüzün kestiklerini uygun fiyata alabiliyoruz.Tanrının kadına en büyük torpili bu sanırım:)Evinizin erzak alışverişini taşımak için kollarınız kopmadan yapmak,beğendiğiniz terliği çok daha ucuza almak...Hergün gelen maillerden o çok beğendiğiniz tencerenin fiyatının yarıya düştüğüü görmek....

Ben son dönemde kıyafetlerim hariç herşeyi internet üzerinden alıyorum denebilir.(Kıyafetleri hala denemeden almam modundayım.)Eger bir şeyi mağazasan satın alıyorsam da mutlaka akakçeye girip fiyatını kontrol ediyorum.Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.

Bu konuda genelde tercih ettiğim siteler;
www.akakce.com: ne alacaksanız en ucuzun nerde bulursunuz sitenin temel hizmet alanı bu.Eğer İphone ya da Andoid tabanlı bir telefonunuz var ise sitenin ücretsiz app'nu indirip ,barkodu taratıp direk işlem yapabilirsiniz.

Yurt içinde:
www.morhipo.com:Boyner ekibinin kurduğu site sağolsun hoşgeldin hediyesi olarak her ay kullanabileceğim 20 'şer liralık hediye çekide verince en popüler alışverişyerim oldu .

www.trendyol.com
www.markafoni.com
Uygun ürünler uygun fiyata....Daha ne istiyoruz ki...

www.idefix.com
Kitapta internetten alınır oldu dimi ..Özellikle kitap fuarı döneminde alışveriş yapmak çok uygun.

Migros ve Carrefour Sanal Market:Artık ağır deterjanları taşımak dert değil.İsteyin kapınıza gelsin.Ayrıca web üzerinden çok cazip kampanyaları da var.
http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/browseShopCatalog.do?shopId=1&locale=tr_TR
http://www.carrefourexpres.com/emarket/

Yurtdışında:
www.amazon.com:Özellikle ingilizce kitaplarda tercihim

www.ebay.com;Amerikadan gümrüksüz birşey alma fırsatınız varsaifotoğraf makinesi,bilgisayar..Herşey yarı fiyatına.(Bu konuda hizmet veren profesyonel siteler var ben denemediğim için birşey söyleyemiyorum ama iyi olduğunu söylüyorlar.Ben mi? Yurtdışında kuzenlerim var şanslıyım yani)

Tabi ki güvenlik en önemlisi
* Alışveriş yaptığınız sayfanın güvenilir olup olmadığını anlamak için, kredi kartınızla ilgili bilgileri gireceğiniz sayfanın, ‘http’ ile başlayan bir adrese sahip olup olmadığına bakabilirsiniz. Alışveriş yaptığınız sitenin BBL güvenlik protokolünün bulunması durumunda, adresin “http” ile başlaması gerekir.

* Satın alma işleminizin sona erdiğini belirten internet sayfasının bir çıktısını alarak saklayın.

* Güvenilir bulduğunuz şirketlerin internet sitelerinde bir sorun yaşama olasılığınız çok düşüktür. Elden geldiğince, çevrimiçi alışveriş için bu siteleri kullanın.

* Satın almak istediğiniz ürünü, sadece, güvenilirliğinden emin olamadığınız sitelerde bulmanız durumunda ise, limiti düşük bir kredi kartı kullanın.

* Ve son olarak, kredi kartı hesap ekstrelerinizi dikkatli biçimde inceleyin. Açıklayamadığınız ödemelerin bulunması durumunda, bankanız ile irtibat kurun.

Kaynak:
Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için derlenmiştir. 



Yaşasın kadının sınırlarının sona ermesi :)))))

Yorumlar

Popüler Yayınlar