Yeni yıl hediyelerinizi kendiniz yapın

Malum ekonomik kriz.
Hepimizi ciddi hesaplar yapmaya itti.
Sadece bizde değil tüm dünya da insanlar tüketimi azaltmaya başladı.Hatta Amerika 'da sadeleştirme akımı her gün yayılmaka.İnsanlar satın alarak edindikleri sahte mutlulukları gerçekleriyle değiştirmeye çalışıyor.Akımın temeli 100 parça eşya ile yaşamak.

Bu konuya daha sonra tekrar değineceğim .Ana konumuz el yapımı yılbaşı hediyeleri.Hepiniz az biraz Martha Stewart Derya Baykal seyretmişsinizdir.Oradan alabilecğiniz fikirlerin  değerlendirin ben de ilgimi çeken bir kaçını sizin için derledim :

Sevdikleriniz ahşap boyamayla tepsiler kutular hediye edebilirsiniz.Düşük maliyete çok güzel şeyler elde edebilirsiniz.Bu konuda uzman tv bir hayli açıklamalı eğitim videoları hazırlamış:
http://www.uzmantv.com/kategori/keyif-ve-hobi/el-isi

Bu sitede ayrıca takı tasarımı gibi bir çok konu da çok güzel videolar bulabilirsiniz.
Size bu konuda yardımcı olacak bir kaç site daha
http://www.ahsapboyamasanati.net/

http://www.msxlabs.org/forum/el-isleri-ve-hobiler/127603-hobiler-ahsap-boyama.html


Ben bu çantaya bayıldım.Biraz dikiş bliyorsanız yapılışı çok zor değil






















http://www.marthastewart.com/how-to/iron-on-monogram-tote-with-petals?backto=true&backtourl=/photogallery/personalized-gifts#slide_1
Sitede tek tek yapım aşamalarını ve harf kalıplarını bulabilirsiniz.

Rengarenk puantiyelerle süslenmiş vazolarda en sıradan çiçekler bile muhteşem bir havaya bürünür. Sade vazoları heryerden uygun fiyata alabilir süsleyebilirsiniz.Kumaş satan mağazalarda bulabileceğiniz değişik renkte peluşlarla vazolarınızı birer sanat eserine dönüştürebilirsiniz. Suyla yıkadığınızda kolayca temizlenen yapıştırıcı kullandığınız takdirde, peluşları daha sonra rahatça çıkarabilirsiniz. Birkaç süs tüyü ve kurdele eklemeyi unutmayın.




















Sevdiklerinize çektiğiniz fotoğraflarından oluşan güzel bir kolaj ya da bir çerçevelediğiniz fotoğrafınlarını hediye edebilirsiniz.Ya da ikeadan uygun fiyata alacağınız büyük çerçeveleri kullanarak poster türü fotoğraflarda hediye edebilirsiniz.
http://sooqueeugosto.blogspot.com/2010/12/esses-crochezinhos-me-perseguem.html

Yeni evli arkadaşlarınıza hoş bir süpriz yapabilirsiniz.El yapımı bir yemek tarifi defteri eğer mutfakta çok fazla becerikli değillerse Çok işlerine yarar.Bunun için basit bir defteri yemkle ilgili fotoğraflarla süslemeniz ve kolay yapılan tarifler yazmanız yeterli olacaktır. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar