Yazın en çok takip edilen trendleri

Bu blog biraz daha farklı olacak demiştim değil mi:) Elimde olsa gossip girl bağlantısı bile yapcam ama o kadar hatun işi şeyler beni bozar.Ama okuyorum ve araştırıyorum canım arkadaşlarım.Hele tatil vakit var sitelerde geziyor ilginizi çekebilecek konuşar yakalamaya çalışıyorum.
Mahmure de 2010 yaz trendleri başlığını görünce merak ettim bakalım neymiş diye sizler için derledim topladım buraya ekledim.

Efendim önce biraz   moda...
Renk trendleri
Mücevher renkleri – en çok da mor
Beyaz
Gri
Sarı
Nötr renkler – krem, bej, toprak tonları, fildişi


Moda trendlerini araştırırken farkettim ki yine eskiye dönüyoruz arkadaşlar.Annenizin annanenizin gardroplarında sağlam kalan herşeyi çıkarın bu sene moda.Bunun dışında yunan tanrı ve tanrıçaları gibi giyinmekte.Baksanıza herkesin tek omzu açık ayaklarında bot sandalet arası o şeylerle dolaşıyorlar.

Neyse iyi tarafı doğallık bu yazda moda.Bu yüzden siz size en yakışanı bulup ona göre gezin derim ben.

Makyaj:




2010 yaz makyajı doğal ve taze renklerden ilham alıyor (max factor)



Max Factor Makyaj Uzmanı Pat McGrath, 2010 İlkbahar Yaz sezonu için temel dört trend tasarlamış; işte bu trendler!



Kabile Mücevherleri
 
Yeşil gölgeler, göz kapaklarına yayılıyor. Yağmur ormanı egzotizmi ve tropik fırtınalara dayanan bir koleksiyonu yansıtmak için gözler, siyah kalem ile çekilen bir çerçeve ile vurgulanıyor. Parlak haki yeşil göz farları, gölgeleri yoğunlaştırmak üzere ıslak fırça ile uygulanıyor. Gözler; mor, pembe ve kırmızı gölgeler ile fazlasıyla vurgulanıyor.








Pastel Oyun Zamanı
Yoğun lavanta rengi farlar, mor göz kalemleri ile birlikte kullanılıyor ve koyu renk kirpiklerle güçlendiriliyor. Kaş çizgisini takip edecek ve yay biçiminde fırçalanan kirpiklere, koyu bebek mavisi far uygulanıyor. Bebek mavisi, nane yeşili, lavanta rengi ve pembe göz farlarının saç diplerine varıncaya kadar geniş bir şekilde uygulanmasıyla, pastel renkler, punka dönüşüyor.









 İhtişamlı Gözler

Tek başına kirpikler bile makyajı oluşturabiliyor. İster kalın, ister ince uygulanmış olsun gözler, göz kaleminin değişmez cazibesiyle birleşince, mutlak çağdaş makyaj ifadesi ortaya çıkıyor. Göz boyunca uzanan kalın çekilmiş bir çizgi, özünde kadınsı olan bu görünümü sertleştiriyor. Tüm göz kapağı, yarım badem biçiminde siyaha boyanıyor. Göz kalemi, kirpiklerin dipleri boyunca göz içine doğru uygulanıyor ve daha sonra sadece üst kirpiklere siyah maskara sürülüyor. Göz çevresine, tamamına olmasa da siyah göz kalemi uyguluyor. Pat, “Çizgide her zaman bir boşluk bırakın, aksi halde kesintisiz bir siyah çizgi gözü kapatacaktır” önerisinde bulunuyor.







Etkileyici Dudaklar
Plastik görünümlü turuncu neon dudaklar, nötr bir yüzde mükemmel bir dramatik vurgu yaratıyor. Opak kırmızı renkteki üst dudaklar ile aynı rengin şeffaf parlatıcısı, bilge masumiyet etkisi yaratacak şekilde, alt dudaklara uygulanıyor. Dudaklara, mat fuşya uygulayan Pat, “Kaşların rengini açtık ve dudakların daha da öne çıkmasını sağlamak için cildi duru bıraktık” diyor. Maskülen ve feminen karşıtlığını bir araya getirmek için dudaklara ise kırmızı renk uygulanıyor.












Bunun dışında işte mahmure'ye göre yaz trendleri şöyle:


Yandan örülmüş saçlar
Bu yıl kırmızı halılardaki saç modellerine dikkat ettiniz mi? Eminim gözünüze en az 10 tane yandan örülmüş saç çarpmıştır. Bu genç görünümlü ve dağınık model, bu yaz çok popüler.Benim için bile...













  











Cut out kesimler
İster elbisenizde, ister bluzunuzda, isterseniz de mayolarınızda… Bu sezon giysilerinizdeki küçük pencereler çok dikkat çekici.


























Kot gömlekler
Kot kumaşının ve jean’in ne kadar popüler olduğunu bilmek için moda gurusu olmak gerekmiyor. Fakat denim gömlekler bu sezon uzun zamandır olmadıkları kadar popüler.Bu sıcakta cesaretiniz varsa tabi:)

 



























Etnik küpeler
Etnik trendin oldukça hakim olduğu bir kışı geride bıraktık, ama bu etnik objelerden tamamen koptuğumuz anlamına gelmez. Etnik görünümlü büyük küpeler bu sezon oldukça trendy.(yaşasın )

























Uzun elbiseler
Diğer bir deyişle maxi elbiseler. Ayaklarınıza kadar uzanan bu elbiselerin en iyi tamamlayıcıları ise düz sandaletler. Ünlü kadınlar gerek kırmızı halıda, gerekse günlük hayatlarında bu trendi uygulamaktan geri kalmıyorlar.Ve çok rahat ediyorlar.Tiril tiril yazlık uzun elbiselerden daha iyi ne olabilir ki .
































Pötikare
Kim derdi ki piknik örtüsü deseni bir gün modanın kalbinde yer alacak diye... Pötikareler artık şehir şıklığının vazgeçilmez bir parçası. Şehirde kır hayatını yaşatmak isteyenler için.

 
    























Kemerler
Biliyorum, biliyorum siz kemerlerin ne kadar moda olduğunu zaten biliyorsunuz. Ama bu sefer onları kalçalarımızda ve biraz da bol kullanıyoruz. Yani bu yaz kemerleri pantolonumuz düşmesin diye değil, sadece güzel görünsün diye takıyoruz.(destekliyorum hararetle)
 
























Jean şortlar
Yaz mevsiminin vazgeçilmezi tabii ki şortlar. Fakat bu sene özellikle denim olanları çok popüler. Gladyatör sandaletler, spor ayakkabılar veya bootie’lerle harika göründüğünden emin olabilirsiniz.Ve her zaman rahatsınız.
  























Haki
Yaz sezonunun en popüler rengi. Ben pek kullanamasamda...
























Dantel
İster seksi görünmek, isterseniz de hanım hanımcık görünmek için kullanın... Dantel her türlü kıyafette öne çıkıyor.
   
























İp detaylar
Elbiselerin kemerlerinde, bluzların askılarında, çantaların saplarında hatta ayakkabılarda bu yaz kalın halat gibi görünen detaylar dikkat çekiyor.

























Baharat renkleri
Yaza yakışır şekilde sıcak, parlak renkler. Turuncuları ve koyu sarıları kullanmaktan geri durmayın.
   




















İddialı çantalar
Yazın hepimiz iddialı olmayı seviyoruz. Renkler konusunda da durum böyle. Eğer giysilerinizde çok renkli olmayı sevmiyorsanız, çantalarınızda olabilirsiniz.(eğer kıyafetlerinizde kullanmazsanız iyi bir alternatif)
























Güneşten korunun
Yazın zararlı UV ışınlarından korunmak için geniş siperlikli şık şapkalar kullanın.
























Beyaz elbiseden vazgeçmeyin
İster mini bir elbise, ister maxi bir tane… Yazın beyaz elbiseler birçok zor durumda imdadınıza koşacak.

























Parlak ve dikkat çekici dudaklar
Kırmızının bir yaz rengi olmadığını düşünebilirsiniz. Eğer yıl 2008 olsaydı haklı bile olabilirdiniz. Ama bu yıl parlak kırmızı tonları oldukça revaçta.
























Zigzag deseni
İster aksesuarlarınızda, isterseniz de giysilerinizde kullanabilirsiniz.
       

Yorumlar

Popüler Yayınlar