SONBAHAR VE KAPALI AYAKKABI SORUNSALI

Yaz mevsiminin bitmesine karalar bağlamak için onlarca sebebi olan bir insan olarak şu aralar yaslardayım.

Bu mevsim geçişinin en büyük mağduru sevgili ayaklarım.Efendim bir çok bayan arkadaşımız gibi ben de tırnak batmasından mağdurum.Kapalı ayakkabı giymek hele o çok sevdiğim stilettolar benim için adeta bir kabus şu günlerde.Herkesin bunun için bir çok farklı önerisi var .Düzenli pedikür diyenler çoğunlukla.Ama bu süreçte asıl öğrendiğim bu işe ilk başlarda müdahale etmek ve korunmak çok önemli.

Bu yüzden bunları bilin:

Tırnak batması oluşumunun ilk safhasında, ayak tırnağının sonu kızarmaya başlar ve acı veren bir şişlik oluşur. İlk zamanlar irin ya da sıvı iltihap yoktur. Dokunulduğu zaman ateşiniz olmamasına rağmen tırnak batması olan bölgede ısı vardır.

Bir sonraki safhada, tırnağın keskin tarafında ekstra bir dokulaşma ve deri kaplaması görülür. Sarımsı bir renkte sıvı iltihap oluşmaya başlar. Bu tırnağın derinin yüzeyine baskı yapması sonucu formunu bozmasına vücudun gösterdiği bir tepkidir. Ortaya çıkan iltihaplanma her zaman enfeksiyon değildir.

Kimi zaman da enfeksiyon oluşmaya başlar. Bu durumda var olan şişlik daha da kötüleşir ve bölgede beyaz ya da sarı renkli irin görülebilir. Yaygın olmasa da enfeksiyonlu tırnak batması ateşe sebep olabilir.
İşte bu aşamaya gelmeyin diyorum ben

Ha baktınız devam ediyor:

Ayağınızı sıcak suda günde 4 kez bekletin. Ayağınızı bekleteceğiniz suya sabun, tuz ya da antibakteriyel ilaçlar eklemenize gerek yoktur.

İltihaplanmış bölge de dahil olmak üzere ayağınızı günde 2 kez sabunlu suyla iyice yıkayın. Günün geri kalan kısmında ayağınızın temiz ve kuru kalmasına özen gösterin.

Yüksek topuklu ayakkabılar ya da dar kalıplı sıkı ayakkabılar giymekten uzak durun. Tırnak batması geçene kadar sandalet gibi rahat ve açık ayakkabılar giymeyi değerlendirebilirsiniz.

Deriye batmakta olan tırnağın köşesini kaldırmaya çalışın. Tırnak ile deri arasına bir parça pamuk sararak sağlam duracak şekilde yerleştirin. Aralarında boşluk olması gerekmektedir. Bu acı veren bir işlem olmasına rağmen evde tedavinin en önemli kısmıdır. Ayağınızı sıcak suda beklettikten hemen sonra araya koyduğunuz pamuğu biraz daha ileriye itin ve pamuğu her gün değiştirin. 7-15 gün içinde tırnağınız büyüyecek ve batma problemi geçecektir.

Bu aşamalarda bölgenin acımasına yönelik ağrı kesici kullanabilirsiniz.

Ben bu aşamada bir medikal pedikürcü buldum kendime.Bana bant tedavisi uyguladı.

Şu an tırnağım iyileşme aşamasında .Sizlere de tavsiye derim .Malum 2018 ayakkabıları yine biraz dar burunlu :)
ayakkabı trendi 2017-2018siyah beyaz ayakkabı

***bilgiler internetten derlenmiştir.
.

Yorumlar

Popüler Yayınlar