İZMİR KENT GEZİLERİ 1. BÖLÜM

İzmir'de turist olmak fikrine bir süredir fena takışmıştım aslında.Yaşadığım şehri dogru dürüst gezememek hep popüler yerleri bilmek içime dokunuyordu.Abimin gelişini fırsat bilip İzmir Belediyesinin 2 dönemdir düzenlediği şehir turlarından Kent Tarihi başlıklı olana katılalım dedik.İyi ki de demişiz.
Öncelikle organizasyon çok başarılı .
Amaç belli İzmirlinin yaşadığı şehri tanıması.Profesyonel rehber eşliğinde hem de .
3 tur Parkuru var
“Homeros Vadisi”, “İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı”  “İzmir Tarih” 
Turlar, Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00’da  başlııyor ve aynı noktada sona eriyor. “İzmir Tarih Turu” gezi programı kapsamında Kadifekale, Antik Tiyatro,  Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kemeraltı – Havra Sokağı ve  Kemeraltı’ndaki  Kızlarağası Hanı’nın geziliyor.
“İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı Turu” kapsamında İzmir Kuş Cenneti’ne gidiliyor.  Burada bölge hakkında görüntülü sunumlarla bilgilendiriliyor.İsteyenler Homa Dalyanı’na yürüyüş yapılabiliyor. Daha sonra Kuş Cenneti’nden Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’na hareket ediliyor. 
“Homeros Vadisi Turu” ile yine İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00’da hareketle Bornova Kayadibi Köyü’ne gidiliyor. 10.45 ile 11.30 saatleri arasında Homeros Vadisi’nde  1. bölgeye yürüyüş yapılıyor. Serbest zamanından ardından 2. bölgeye yürüyüş gerçekleştiriliyor.
Önemli detay :Rehberler eşliğindeki turlara, velisinin yanında çocuklar da katılabiliyor.
Herşey düşünülmüş sabah açsanız diye koltuklarınıza bırakılan Elma ,meyve suyu kekler,Öğlen Emniyet Kahvesinde yiyeceğiniz gevrek peynir bile.
Baştan başlayalım.
Bu gezilere katılmak için öncelikle  rezervasyon şart:
Rezervasyon adresi:Tur rezervasyon
Akabinde sabah 8:45 'de İzmir Belediyesinin önündeki park alanında olmanız gerekiyor .
Tur bu noktadan başlıyor ilk hedef Kadifekale .
Muazzam izmir manzarasını daha güzel izleyeceğiniz bir yer yoktur bence .Havanın açık olması şansınıza kalmış.biz biraz pusların ardından baktık güzel İzmir'e









Yorumlar

Popüler Yayınlar