Bahar geldi hoşgeldi tey tey tey....:)

Bir kaç gündür içimde tuhaf hisler var.Kahve hazırlamaya mutfağa gitmişken elimde soda sirke ocak temizlerken ya da lavaboyu ovarken buluyorum kendimi.İçime bir temizlik manyağı cin girdi zannediyorum .Hatta kendisini tanıyorum tüm dünya kadınlarının belalısı bahar temizliği cini kendisi.

Bu yazıyı da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yazmam daha bir manidar oluyor tabi.Emekçi olmayan kadın zor bulunur bir kez daha görüyoruz bu yolla.

Her ne kadar Sanayi Devrimi sonrası biz kadın ahalisi olarak çalışmaya ve eve ekmek getirmeye başlasak da ,evi bizim için temizleyen başka kadınlar olsa da bazen bu bahar temizliği olayı bizim genlerimize işlemiş.Atalarımız da bahar geldiğinde mağaralarını temizlermiydi bilinmez ama çağdaş kadın bahar da deliler gibi kendini evsel bedensel ve ruhsal temizliğe adıyor bu tecrübeyle sabit.




















Ve aynen de yukarıdaki gibi görünüyoruz eminim.
Ben bu bahar temizliği konusuna bunca kafayı takmışken size daha önceleri vermeye başladığım tüyolardan bir kısım daha derledim.Benim gibi sizde içinizde cinle savaşı çoktan kaybettiyseniz hadi bakalım hep beraber çalışalım :)

Daha temiz yatak odaları için tüyolar

Yatağınızı yerinden kaldırın ve ölü cildi, tozları ve diğer yüzey kirlerini temizlemek için elektrik süpürgesini kullanın.
Eğer yatağınız oldukça yeniyse, bakıma ilişkin imalatçı önerisini dikkate alın.
Eğer yatağınız lekelenmişse, temizlemek için yumuşak bir deterjan ile birlikte nemli bir sünger kullanın. Yatağınızı çok ıslak hale getirmeyin.
Yatağınızı çevirin, böylece ayak ve baş kısmının yeri değiştirilmiş olur.
Yatağı toplamadan önce tercihen yatağınızı birkaç saat hava alması için o şekilde bırakın.
İçinden seçmek için tüm giysilerinizi çıkarın.
Giysi dolabınızın içini temizlemek için elektrik süpürgesi kullanın.
Aynı işlemi çekmeceler için de yapın.
Yastıkların makinede yıkanabilir olması gerekir, etiketlerini kontrol edin. Eğer yıkama toplarınız varsa, yastıklarınız topak topak olmasını engellemek için çamaşır makinesine bunların içinde koyun.
En az her altı ayda bir yorganlarınızı yıkayın.
Tozlanmaması için yatağınızın altına veya giysi dolabınızın üstüne koyacağınız şeyler için kanvas hurçlar kullanın. Bunları özellikle misafirler için olan yedek yastıklar ve yorganlar için kullanın.
Yatakları daha uzun süreli temiz tutmak için yatak koruyucusu kullanın. Her yatak için iki tane satın alın, böylece kullanılmış olanı yorgan ve çarşaflarınızla birlikte yıkanabilir.

Peki ya salon ya da oturma odaları ;
Buralarda öncelikle halıları temizlemeye göndererek başlamak lazım.Ardından perdeler makineye .Eh ardından da camlar silinmeye.Pırıl pırıl camlar için cam silme suyunuza biraz çamaşır yumuşatıcı koymak işe yarıyor vallahi.
Eğer duvar boyalarınız silmeye elverişli ise nemli biz bez yardımıyla duvarlarınızı da silerek başlayın işe çünkü düşecek boyalar tozlar size sorun yaratabilir.
Ortada buluna biblo çerçeve vb ne varsa toplayıp tozlarınızı öyle alın.
Sonra mümkünse mobilyaları ortaya çekip normal temizlikte es geçebildiğimiz koltuk araları vd. silin süpürün.
Eh benden şimdilik bu kadar işe çok ara verdim bye....



Yorumlar

Popüler Yayınlar