Makarna Üzerine

Bugün Martha'da makarnalardan bahsedilince ben de sizlerle bu konuda bir rehber paylaşma istedim.
Hangi makarna hangi sosla...
Buyrun bakalım: 
Spagetti 
İtalyan kökenli bu ince, uzun makarna çeşidi özellikle domatesli soslarla iyi gider. % 100 durum buğdayıyla yapılana Spagetti, bu özelliğinden dolayı haşlarken yapışmaz.
Linguini 
Spagetti gibi dar ama daha yassı olan Linguini’nin kökeni İtalya’nın Campania bölgesisidir. Deniz ürünleri, et, domatesli soslar ve pesto sosuyla tavsiye edilir.
Fetuçini 
İtalyancası Fettucini’dir. Yassı ve uzun bir yapıya sahiptir. Kremalı soslarla mükemmel bir uyum içindedir.
Fırın Makarna 
İtalyancası Bucatini olan Fırın Makarna, spagettinin kalın halini anımsatır. Ancak içi boru gibi boştur. Haşlandıktan sonra çırpılmış yumurta, yağ, karabiber, tuz ve peynirle harmanlanan ve fırında pişirilen Fırın Makarna tarifi mutfaklarda bir klasik haline gelmiştir.
Burgu 
İtalyancası Fusilli Rotini olan Burgu, en çok tercih edilen makarna çeşitlerinden biridir. Kuzey İtalya orijinli bu makarna çeşidi kıvrımlarından dolayı bütün soslarla çok iyi karışır.
Yüksük 
Küçük boyutlu olduğu için genelde büyük taneli soslarla kullanılması tavsiye edilmez. Salatalarda hatta çorbalarda rahatlıkla kullanılabilir.
Kalın Kesme 
Yoğun makarna lezzeti sevenler için mükemmel bir seçimdir.
İnce Kesme 
İdeal inceliği ve boyuyla tüm soslarla uyumludur.
Kalem Kesme 
İtalyancası Penne Rigate olan Kalem Kesme kremalı ve domatesli soslarla iyi gider.
Kelebek 
İtalyancası Farfalle’dir. Küçük formuyla yoğurtlu sosların, salataların vazgeçilmezidir.
Papatya 
Eğlenceli tarifler yaratmak için birebirdir.
Fiyonk 
İnce ve küçük makarna sevenlerin tercih ettiği Fiyonk, dometesli hafif soslarla iyi gider.
Dirsek 
İçi boş yapısıyla soslarla mükemmel bir şekilde karışır. Lezzeti içine alır.
Mantı 
İçi boş olduğu için farklı makarna tariflerine uygundur. Haşlandıktan sonra peynir ve kıymalı harçlarla içi doldurulabilir.
Çarliston 
İçi boş ve kıvrık bir şekle sahip Çarliston tüm soslarla iyi gider.
Midye 
İçi boş olduğu için soslarla iyi karışır.
Erişte 
Türk damak tadından ilham alınarak oluşturulmuş Erişte ile çok farklı tarifler yaratılabilir.
Yıldız 
Çorbalar için idealdir.
Boncuk 
İnce yapılı soslar için uygundur. Ayrıca çorba ve salatalarda iyi sonuçlar verir.
Tel Şehriye 
Çorbaların vazgeçilmezidir. Pane yaparken veya tatlılarda da kullanılabilir.
Arpa Şehriye 
Çorba ve salatalarda kullanılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar